Ferrari 296 GTB Tempesta i Mansory prodhon 870 kuaj/fuqi

Ferrari 296 GTB u tregua një superveturë fantastike që ofron gjumin dhe performancën që dikur rezervohej për automjetet shumë më të shtrenjta dhe ishte pjesë e një tregu krejtësisht të ndryshëm, dhe tani ekspertët e Mansory kanë përdorur “magjinë” e tyre dhe e kanë bërë atë edhe më të mirë.

Tuneri i njohur e quajti paketën e tij “Tempesta” dhe përdori një sërë aksesorësh vizualë “të guximshëm” për ta bërë këtë Ferrari edhe më agresiv. Në pjesën e përparme është një maska e përparme tërësisht e re me fibër karboni të farkëtuar, duke përfshirë ndarjen e përparme dhe rrethimin e grilës, të gjitha të plotësuara me vija të kuqe.

Vetura ka një set 21×9 para dhe 22×11.5 mbrapa të farkëtuara me goma 255/30 përpara dhe 335/25 të pasme. Dizajni agresiv i përshtatet vërtet superveturës italiane. Gama e pjesëve të reja të prodhuara nga Mansory vazhdon me krahë karboni të falsifikuar në parafango, pasqyra të reja anësore dhe funde anësore dramatike, të gjitha të bëra nga fibër karboni.

Pjesa e pasme e 296 GTB Tempesta është frymëzuar qartë nga Ferrari FXX K, ka dy krahë aerodinamikë në vend të krahut tradicional të pasmë, dhe ka gjithashtu shumë pjesë të falsifikuara prej karboni në pjesën e pasme duke përfshirë një spoiler dhe një difuzer të ri.

Mansory ka transformuar gjithashtu brendësinë. Sediljet, pulti, tuneli i marsheve, tastiera qendrore dhe pjesët e timonit janë të veshura me lëkurë të verdhë me detaje të kuqe. Vetura mori gjithashtu dysheme të re, detaje shtesë karboni dhe një sërë detajesh të kuqe rreth kanaleve të ajrit dhe mbajtëseve të filxhanit.

Motori V6 i Ferrarit 3.0-litërsh dy-turbo është i çiftuar me dy motorë elektrikë dhe fuqia totale është 819 kuaj/fuqi. Mansory zhvilloi një sistem të ri shkarkimi dhe rimodeloi njësinë ECU, kështu që tani ky grup fuqie jep 870 kuaj/fuqi dhe 750 Nm çift rrotullues.