Firefox njofton përdoruesit kur të dhënat e tyre janë të hakuara

Mozilla ka lëshuar një shërbim falas të quajtur Firefox Monitor, i cili do të njoftojë përdoruesit e këtij shfletuesi kur informacioni i tyre personal është komprometuar ose keqpërdorur.

Shërbimi i ri lejon kërkimin e një baze të dhënash të madhe të adresave të emailit që përfunduan në duart e hakerëve në një nga vjedhjet kryesore të të dhënave.

Kur futni adresën tuaj në Firefox Monitor, motori i kërkimit do ta krahasojë atë me bazën e të dhënave të adresave të komprometuara në një nga vjedhjet kryesore të të dhënave.

Në vetëm disa sekonda ju do të merrni informacion nëse hakerët ndonjëherë arritën të marrin në duart e tyre adresën tuaj dhe të dhënat për të raportuar mbi disa shërbimeve të internetit, llogaritë e të cilëve janë të lidhura me e-mail.

Përveç kësaj, shërbimi i ri lejon konsumatorëve për të aplikuar për njoftimin në rast se adresa e tyre e-mail në të ardhmen të keqpërdoren, si dhe njoftimin e vizitave në vendet që kanë qenë më parë viktima të hakerëve dhe me të cilën të dhënat e vjedhura të përdoruesit.

Shërbimi i ri u krijua në bashkëpunim me faqen e internetit Have I Been Pwned, e cila përdoret për të kontrolluar kërcënimet online.