Francë, pezullohet vendimi për ndalesën e mbajtjes së burkinit në plazhet e vendit

Gjykata e Lartë në Francë pezullon vendimin që ndalon përdorimin e burkinit në plazhë, duke e cilësuar ndalesën si shkelje të rëndë të ligjit dhe cenim të të drejtave të njeriut.

Gratë që bartin burkini janë shprehur se do të ishte më mirë të siguroheshin që s’po shkelin ligjin para se të ekspozoheshin kaq hapur si islamofobë vendimarrësit francez.