Frutat ‘acai’ kanë më shumë antioksidues sesa boronicat

Frutat “acai” përmbajnë shumë substanca që do të mund ta përmirësojnë shëndetin.

Vetëm një kokërr “acai” përmban shumë antioksidues, madje më shumë se boronicat e kuqe, dredhëzat dhe disa lloje të tjera të frutave të malit. “Acai” mund të pakësojnë inflamacionet në trup dhe eventualisht parandalojnë përhapjen e qelizave të kancerit.

Po ashtu, disa hulumtime kanë treguar se mund të jenë të shëndetshme për sistemin e gjakrrjedhjes. Posedojnë aminoacide të shëndetshme, të cilat i hasim edhe në vajin e ullirit. Frutat “acai” përdoren për t’i shtuar edhe në ushqim, ulin kolesterolin, shërojnë problemet m zemër, alergjitë dhe kancerin.

EFEKTET ANËSORE

Nëse i konsumoni të freskëta, nuk ka efekte të dëmshme anësore. Por, pasi ka nevojë edhe për shumë studime shtesë, mos e teproni.

INTERAKSIONET ME ILAÇET E TJERA

Nëse rregullisht merrni ilaçe të caktuara, bisedoni së pari me mjekun para se të filloni për ditë t’i konsumoni edhe frutat “Acai”.