Fushatë me 150,000 zemra në Londër për të kujtuar viktimat e COVID

Një grup ka organizuar një fushate me të cilën dëshirojnë të vizatojnë me dorë gati 150,000 zemra në një mur përballë Shtëpive të Parlamentit të Britanisë si memorial për viktimat e pandemisë COVID-19.

Murali pritet të shtrihet për qindra metra përgjatë bregut jugor të lumit Thames jashtë spitalit të Shën Thomas, ku Kryeministri Boris Johnson u vendos në kujdes intensiv pasi ai kontraktoi virusin dhe u sëmur rëndë vitin e kaluar.

Ajo është organizuar nga grupi Covid-19 Bereaved Families For Justice UK, i cili ka bërë thirrje për një hetim publik për trajtimin e qeverisë ndaj pandemisë.

“Çdo zemër është pikturuar individualisht me dorë (dhe) krejtësisht unike, ashtu si të dashurit që kemi humbur”, tha Matt Fowler, bashkëthemelues i grupit. “Ashtu si shkalla e humbjes sonë kolektive, ky memorial do të jetë i madh.”

Qeveria e Britanisë ka premtuar të ndërtojë një memorial të përhershëm sapo të mbarojë pandemia raporton Reuters. /Mesazhi.com