Greqia vazhdon të përdorë vaksinën AstraZeneca

Vassilis Kikilias

Greqi: Ministri i Shëndetësisë, Vasili Kikilias, rekomandoi të gjithë të jenë të qetë dhe të shprehin respekt për vaksinën AstraZeneca, deri të analizohen të dhënat shkencore gjatë një interviste.
“Jemi në pritje të vendimit nga organizatat zyrtare, si Agjencia Evropiane e Barnave (EMA), të cilët do të mblidhen këtë javë për këtë çështje,” tha ministri.
“Derisa EMA të vendos ndryshe, vaksinimet do të vazhdojnë”, shtoi Kikilias.
Greqia është në mesin dhjetë vendeve të para sa i përket vaksinimit në Evropë, sipas përqindjës së popullsisë, listë të cilës i prinë Serbia.