Hamburgerët dhe picat rrisin rrezikun e sëmundjeve fatale

Nëse hani shumë hamburgerë, pica, biskota dhe ëmbëlsira mund të marrë disa vite nga jeta juaj, sipas studimeve të reja.

Një anketim i pothuajse 45 mijë njerëzve të moshës së mesme tregoi se vdekjet nga sëmundjet e zemrës, kanceri dhe sëmundjet e tjera ishin të lidhura me konsumimin e ‘ushqimeve të shpejta’.

Këto përfshijnë: patate të skuqura, bukë të bardhë, ushqime të gatshme, salcice, drithëra me sheqer dhe pije me gaz, në thelb çdo produkt që përfshin një procedurë industriale.

Këto ushqime përbëjnë gjysmën e dietës mesatare britanike, një përqindje më e lartë se çdo vend tjetër evropian.

Në studim thuhet se kushdo që ushqehet në këtë mënyrë është 14% më i rrezikuar të vuajë pasoja të rënda brenda tetë viteve.