Himnit i Republikës së Kosovës me tekst (Video)

Sot Kosova mbush nëntë vjet si shtet i pavarur dhe sovran. Himni i Kosovës, i quajtur “Evropa” është kompozuar nga kompozitori Mendi Mengjiqi më 11 qershor të vitit 2008.

Edhe pse kur është kompozuar ka qenë me tekst por, kjo u pamundësua pasi që pakoja e Ahtisarit nuk lejonte një gjë të tillë.

Mirëpo, më vonë u bë publik edhe teksti i cili flet për atdhe-dashurinë si vend i të parëve.

Himni i Kosovës

O mëmëdhe i dashur, vend i trimnisë

Çerdhe e dashurisë

N`ty shqipet fluturojnë dhe yjet ndriçojnë

Vend i të parëve tonë

Ti qofsh bekue për jetë e mot

O nënë e jonë

Ne të dalim zot

O mëmëdhe i dashur, vend i trimnisë

Çerdhe e dashurisë

“Himni i Flamurit”, himni zyrtar i Shqipërisë nga viti 1912 ishte himn edhe për Kosovën deri në vitet e 90-ta.