Irinej: Kosova është plaga më e madhe e popullit serb

“Kosova është plaga më e madhe e popullit serb”.

Kështu ka thënë kreu i Kishës Ortodokse Serbe, Patriarku Irinej, në një ligjëratë që ka mbajtur në Londër, në kishën e Shën Paulit.

Ai ka shtuar më pas se “të gjitha lutjet tona bëhen me shpresën se populli ynë, sikur edhe të gjithë popujt e botës do të mund të kryejnë shërbesat e Zotit, të lirë dhe pa frikë”.

Në ligjërata Irinej ka thënë se në Kosovë ka vend për popullin shqiptar dhe serb.