Ja disa këshilla për gjumë të mirë

Të gjithë kemi probleme me gjumin kohë pas kohe, por nëse kjo është një dukuri e shpeshtë për ju, është koha të merrni veproni ndaj kësaj dukurie.

Në ju sjellim katër këshilla që do t’u ndihmojnë të bëni një gjumë të mirë:

Para shkuarjes në krevat bëni një dush të shpejtë, duke përdorur shampo aromatik trupi. Kjo do t’u ndihmojë të relaksoheni dhe të bëni një gjumë më të lehtë.

Derisa pushoni ose relaksoheni gjatë ditës, përpiquni të shmangni kontaktin me kompjuterin ose telefonin tuaj mobil.

Çdo një orë ose gjysmë ore gjatë orarit të punës, bëni një pauzë prej disa minutash për ta hequr shikimin nga kompjuteri (nëse puna juaj lidhet me këtë).

Një orë para se të shtriheni, mos mbani kontakt me televizorin, kompjuterin apo telefonin mobil./Mesazhi/