Kërkesa e shtuar, Apple do rritjen e prodhimit të iPhone 11

Apple ka kërkuar nga furnitorët që të rrisin prodhimin e linjës së saj të re iPhone 11 dhe iPhone 11 Pro deri në 10 përqind, sipas Nikkei Asian Review. Rritja e prodhimit do të shtonte deri në 8 milion njësi në planin e tanishëm të prodhimit, pasi Apple kërkon të përmbushë kërkesën edhe më shumë sesa pritej.

“Kjo vjeshtë është shumë më e ngarkuar nga sa e prisnim,” tha një burim nga Apple. “Më parë, Apple ishte mjaft konservator për vendosjen e porosive”, të cilat ishin më pak sesa për iPhone të ri të vitit të kaluar. “Pas rritjes, vëllimi i prodhimit të përgatitur për serinë iPhone 11 do të jetë më i lartë në krahasim me vitin e kaluar,” tha burimi i NAR.

Raporti pretendon se iPhone 11 dhe iPhone 11 Pro po shohin kërkesën më të fortë, ndërsa Apple në të vërtetë po rishikon urdhrat për iPhone 11 Pro Max pak, ndërsa kërkon të balancojë prodhimin me kërkesën.

Pothuajse çdo vit, qarkullojnë lajme në lidhje me prodhimin e Apple pas lansimit të iPhone-ve të rinj, por shpesh është e paqartë nëse shkurtimet e prodhimit janë për shkak të kërkesës më të dobët sesa pritej ose thjesht parashikimi jo i duhur i porosive. Pavarësisht, një rritje e prodhimit këtë vit duket se është një shenjë e mirë për Apple.

Me lansimin e tre modeleve të reja të iPhone me kamera të përmirësuara, formacioni i iPhone i Apple mund të jetë tërheqës për një grup të gjerë klientësh të gatshëm për tu aktualizuar nga modelet më të vjetra, veçanërisht me iPhone 11 duke filluar me 699 dollarë, që është 50 dollarë më pak se paraardhësi i tij iPhone XR. /Mesazhi/