BE kërkon që protesta të jetë paqësore dhe debati në Kuvend i qetë

Bashkimi Evropian ju ka bërë thirrje të gjithë pjesëmarrësve të protestës së sotme që të angazhohen për një ambient të qetë gjatë debatit dhe votimit.

BE-ja në Kosovë, rikujton se e drejta për të protestuar është një e drejtë demokratike, me kusht që ajo të jetë e shprehur në mënyrë paqësore dhe në pajtim me ligjet e Kosovës.

Deklarata e zyrës së BE-së në Kosovë:

Deklaratë e Zyrës së BE-së në Kosovë/Përfaqësuesit të Posaçëm të BE-së ”

Në prag të debatit dhe votimit të sotëm në Kuvendin e Kosovës për ratifikim të marrëveshjes për kufirin me Malin e Zi, BE-ja në Kosovë ju bën thirrje të gjithë pjesëmarrësve të angazhohen për një ambient të qetë gjatë debatit dhe votimit. BE-ja në Kosovë, po ashtu rikujton se e drejta për të protestuar është një e drejtë demokratike, me kusht që ajo të jetë e shprehur në mënyrë paqësore dhe në pajtim me ligjet e Kosovës.