KIZ: Shqetësuese, ndalja e rrymës dhe votimi familjar

Koalicioni për Integritet Zgjedhor, në një konferencë për media ka njoftuar se deri në orën 16:00 dalja e qytetarëve në zgjedhje në Komunën e Drenasit është 32 për qind. Ndërsa, u tha se janë evidentuar parregullsi, siç është fotografimi i votës, votimi familjar, asistimi i vëzhguesve të partive politike në votimin e qytetarëve në Komunën e Drenasit dhe parregullsi tjera të cilat kanë zbehur procesin e votimit në komunën e Drenasit.

Betim Musliu, nga KIZ, në një konferencë për media tha se deri tani janë katër raste ku komisionerët dhe vëzhguesit janë marrë në pyetje, lidhur me incidente të ndryshme në vendvotime.

Musliu tha se përveç rastit të Abrisë, ku ka pasur një marrje në pyetje të kryesuesit për shkak të dyshimeve se në këtë qendër të votimit ka pasur një fotografim të votës, është arrestuar dhe një vëzhgues tjetër në Gradicë, i cili dyshohet për vepër penale të kanosjes, dhe se edhe dy vëzhgues të tjerë janë duke u intervistuar nga ana e Policisë. Si shqetësim ai e përmendi dhe ndaljen e rrymës në fshatin Qikatovë në orët e mbrëmjes.

“Informacioni i fundit që vjen është se në fshatin Qikatov ka ndalim të rrymës. Është një shqetësim që e kemi adresuar. Gjatë ditës kemi pasur raste të evidentuara të fotografimit të votës dhe kjo paraqet një prej shqetësimeve, sepse në këtë rast po shohim se dikush i ka borxh dikujt. Fakti që po fotografohet vota, le me nënkuptua se dikush ka me i raportu dikujt. Po ashtu, ajo që ka qenë shqetësim dhe pothuajse është shndërruar në traditë është çështja e votim it familjar, ku vetëm nga ora 12 deri në orën 16, janë 23 raste të reja të evidentuaratha ai.