Kur nuk është e shëndetshme buka?

Mielli dhe aditivët shumë të përpunuar në bukën e bardhë të paketuar mund ta bëjnë atë jo të shëndetshme. Konsumimi i tepërt i bukës së bardhë mund të kontribuojë në mbipeshë, sëmundjet të zemrës dhe diabet.

Sidoqoftë, blerja e bukës me grurin e pasitur si përbërësin e parë ende nuk garanton që është një produkt i shëndetshëm. Është vetëm hapi i parë, shkruan syri.net.

Edhe buka e tillë me drithëra mund të përmbajë 20 ose më shumë përbërës, përfshirë konservantët, kripën dhe sheqernat e shtuar. Jo të gjitha këto kontribuojnë në shëndet të mirë.

Edhe përbërësit që përdoren për ruajtjen e jetëgjatësisë mund të ndihmojnë gjatë, por njerëzit mund të ruajnë bukë të freskët që përmban më pak të tillë.

Shumë lloje të bukës përmbajnë sheqerna të shtuar ose zëvendësues të sheqerit.

Njerëzit duhet të shmangin ata me shurup misri ose çfarëdo që përmbajnë përbërës që përfshijnë saharozën, glukozën dhe fruktozën.