Liderja e Mianmarit nuk ka fytyrë të paraqitet në OKB, prandaj…

Liderja e shtetit të Mianmarit,  Aung San Suu Kyi nuk do të marrë pjesë në Asamblenë e Përgjithshme të OKB-së që do të mbahet në Nju Jork.

Një zëdhënës i partisë së saj i tha Reuters se fituesja e Cmimit Nobel ka hequr dorë nga takimi i cili do të mbahet me 20 shtator.

Asnjë arsye nuk është dhënë për tërheqjen e saj.

Aung San Suu Kyi, titulli zyrtar i së cilës është këshilltare, po përballet me kritika për vrasjet sistematike të muslimanëve Rohingya dhe zhvendosjeve që po ndodhin në shtetin Rakhine. /MESAZHI/