Lista Serbe kushtëzon kthimin në Qeveri me Asociacionin

Ministrat serbë në Qeverinë e Kosovës, Lubomir Mariq dhe Dalibor Jevtiq kanë thënë se do t’u kthehen institucioneve nëse kthimi i tyre paraprihet me themelimin e Asociacionit të Komunave me Shumicë Serbe.

Sipas agjencisë serbe Tanjug, ministri Mariq ka thënë se Lista Serbe gjithmonë ka insistuar në zbatim të marrëveshjeve të Brukselit.

“E rëndësishme për ne është vazhdimi i zbatueshmërisë së marrëveshjes për AKS. Këtë ia kemi bërë me dije edhe zyrtarëve ndërkombëtarë. Kështu që presim që Qeveria e Kosovës ta vë në rend dite shpejt miratimin e vendimit dhe dekretin e parimeve për themelim”, theksoi Mariq, ministër i Administrimit të Pushtetit Lokal.

Ministri për Kthim dhe Komunitete, Dalibor Jevtiq ka thënë se kthimi i serbëve në institucione do të bëhet pasi të vjen vendimi i Qeverisë së Kosovës për themelim të Asociacionit të Komunave me shumicë serbe.

Përfaqësuesit e serbëve në Kosovë muajin e kaluar kanë vendosur të ngrijë pozicionin e saj në Parlamentin dhe Qeverinë e Kosovës, për shkak të miratimit të Ligjit përTrepçën, duke vlerësuar këtë hap drejt mbrojtjes së interesave dhe pronës serbe në Kosovë.