Mercedes prezanton AMG E-Scooter – dihet edhe çmimi i saj

Elektrifikimi ka sjellë përfitime të shumta, duke përfshirë bumin e ofertës së transportuesve personalë.

Dhe midis tyre, skuterët elektrikë janë ndoshta më të njohurit.

Është një pjesë e tortës që as prodhuesit e veturave nuk duan të heqin dorë, ndaj kanë në ofertën e tyre të paktën një model automjeti në miniaturë me rrota edhe më shumë në miniaturë.

Mercedes nuk bën përjashtim këtu, madje as dega e tij më interesante e performancës.

Nënshkrimi i AMG vjen në automjetin elektrik Micro Mobility Systems të prodhuar në Zvicër.

Pamja dhe performanca korrespondojnë me modelin Micro Explorer S, që do të thotë se ofron deri në 40 km distancë në modalitetin Eco, ose 25 km në modalitetin Sport.

AMG më i ngadalshëm drejton deri në 25 km/h dhe motori i tij elektrik prodhon 500 W. Bateria 450 Wh mund të karikohet deri në 3,5 orë. Masa është 14.7 kg, dhe kapaciteti i ngarkesës është 100 kg.

Dihen edhe çmimet. Romobili elektrik me ikonografi Mercedes kushton 1199 euro, ndërsa versioni AMG është 200 euro më i shtrenjtë.