Mësoni a jeni të rrezikuar nga Obesiteti

Shkencëtarët kanë zbuluar një mënyrë krejt të thjeshtë për ta vlerësuar masën tuaj trupore.

Mateni gjatësinë e trupit dhe pjesëtojeni me 2.

P.sh nëse jeni 180 cm i gjatë, ju duhet ta keni belin me pak se 90 cm , përndryshe ju jeni mbi peshë.

Është me rendësi te ceket se mbipesha e pjesës abdominale është me e rrezikshme për shëndetin se mbipesha e këmbeve.