Mjaft me pyetjen a eshte haram festimi i Vitit te Ri! Ligjerate nga Halil Avdulli…

A eshte haram apo hallall, a te hame a te pime, a te dalim, a te vishemi….

Te gjitha keto pyetje qe behen ne lidhje me Vitin e Ri jane aq te merzitshme, dhe aq te panevojshme.

Keshtu shprehet imami i Xhamise Gazi Ali Beg ne Vushtrri, Halil Avdulli, i cili ne ligjeraten e tij shpjegon se fatkeqesia me e madhe eshte mosvetedijesimi se ajo qe nuk eshte e jona nuk na takon, dhe ajo qe eshte e jona duhet ta ruajme me xhelozi.

Ai thote eshte lodhur nga pyetjet e vazhdueshme lidhur me “festat e fundvitit”, dhe se Islami nuk perbehet vetem nga hallalli dhe harami, por se eshte nje sistem jete i cili na stimulon te logjikojme me trurin tone, dhe ti caktojme vetes kufijte. /MESAZHI/