Mjekja siriane që udhëhoqi spitalin nëntokësor për fëmijë, fiton Çmimin Wallenberg

Dr. Amani Ballour, pediatrija nga Siria e cila udhëhoqi një spital nëntokësor në Gutan Lindore gjatë periudhës 2012-2018, është shpërblyer me çmimin Wallenberg të Këshillit Evropian, për guximin, trimërinë dhe përkushtimin e saj për të shpëtuar qindra jetë gjatë luf tës në Siri.

“Të drejtat e njeriut dhe dinjiteni individual nuk janë një luks i kohërave të paes. Dr. Amani Ballour është një shembull shkëlqyer i empatisë, virtytit dhe nderit që mund të lulëzojnë edhe në rrethanat më të vështira: midis luf tës dhe vuajtjes,” tha Marija Pejčinović Burić, Sekretarja e Përgjithshme e Këshillit të Evropës.

“Një pediatre e re, e sapodiplomuar, Dr. Ballour filloi si vullnetare që ndihmonte të lën duarit dhe vite më vonë, përfundoi duke menxhuar një ekip prej 100 personash në spitalin nëntokësor, “Shpella”, në qytetin e saj të lindjes, afër kryeqytetit Sirian.

“‘Shpella’ u bë një shkëndijë shprese dhe sigurie për shumë civilë të përndjekur. Atje, Dr Ballour rrezi konte sigurinë e saj për të ndihmuar ata që kishin më së shumti nevojë. Ajo dhe të tjerët kanë punuar ditë pas dite për të shpëtuar jetët e aq shumë njerëzve, duke përfshirë fëmijë që vuanin efektet e ar mëve kimike,” – ka shtuar Sekretarja e Përgjithëshme./supergrate.net/