Mjekja siriane që udhëhoqi spitalin nëntokësor për fëmijë, fiton Çmimin Wallenberg

0
Dr. Amani Ballour, pediatrija nga Siria e cila udhëhoqi një spital nëntokësor në Gutan Lindore gjatë periudhës 2012-2018, është shpërblyer me çmimin Wallenberg të Këshillit Evropian,...

Të bëhesh nënë e re: pritshmëritë, depresioni dhe gjithçka që duhet ditur

0
Të bëhesh nënë e re mund të jetë një nga përvojat më shpërblyese që një grua mund të ketë në jetë, por gjithashtu mund të...

Lajini rrobat që ua bleni fëmijëve përpara se t’i veshin! Ja çfarë i ndodhi...

0
Lani para veshjes’, është këshilla që kemi dëgjuar të gjithë më parë. Është edhe e shtypur edhe në shumicën e etiketave tona të veshjeve....

Pesë ndryshimet që i ndodhin trupit të një gruaje pas lindjes

0
Jeta e një gruaje ndryshon në mënyrë drastike pas lindjes së një fëmijë, sepse ajo duhet të mbajë përgjegjësi si për veten, po ashtu edhe për...

ADHD, kur bëhet fjalë për fëmijë hiperaktivë me këtë crregullim?

0
ADHD shkaktohet nga mungesa e theksuar e vëmendjes, nga të qënit hiperaktiv dhe/ose impulsiviteti. Bëhet fjalë për një crregullim kompleks që kryesisht prek fëmijët...

A është e vërtetë që baballarët janë më shumë të lidhur me vajzat dhe...

0
Sipas një studimi të kryer nga një ekip studiuesish finlandeze dhe amerikane mbi fëmijët dhe marrëdhëniet me prindërit, në fakt, gratë kanë një preferencë natyrore për...

Lodrat prej gome, janë bartëse të bakterieve

0
Shkencëtarët zviceranë dhe amerikanë kanë njoftuar se disa lodra prej gome për fëmijë, janë bartëse të bakterieve të ndryshme. Kërkuesit kanë prezantuar mikrobet që gjenden...

Vonesat në të folur, shkaqet dhe trajtimet

0
Vonesa gjuhësore, është një gjendje kur fëmija nuk arrin zhvillimin e gjuhës të përshtatur sipas moshës. Pra, është zhvillimi i ngadalët i etapave të...

Çfarë mund të bëni ju që fëmija mos ta lagë shtratin natën

0
Pavarësisht faktit se mund të keni provuar ta ushtroni fëmijën qysh nga mosha e hershme të urinojë vetëm në tualet, urinimi në shtrat gjatë...

Arsyet kryesore pse fëmija juaj ka probleme me gjumin

0
Pak foshnja flenë gjatë natës menjëherë pas lindjes. Për dy muajt e parë, të sapolindurit flenë gjatë gjithë ditës sipas rastit me disa orë...