Zhvillimi i fëmijës – Çrregullimet e të folurit dhe gjuhës

0
Afazia-humbje e plotë e aftësisë për të folur Disfazia-humbje e pjesshme e aftësisë për të folur Testimi i funksioneve tè të folurit behët permes: • Të folurit...

Autizmi dhe karakteristikat e tij

0
• Autizmi është një gjendje neuro-zhvillimore e cila karakterizohet nga ndryshimet në sjellje, vështirësi në komunikim, vështirësi në ndërveprim social, interesa të veçanta dhe...

Vetërregullimi Emocional

0
Çfarë është vetêrregullimi emocional? Rregullimi i emocioneve është lejimi i emocioneve që përjetohen, administrimi i tyre në mënyrë të përshtatshme për veten dhe mjedisin. Rregullimi...

Zhvillimi i fëmijës – Çrregullimet e të folurit dhe gjuhës

0
Nga: Antigona Kajtazaj -Miftari – logopede Afazia-humbje e plotë e aftësisë për të folur Disfazia-humbje e pjesshme e aftësisë për të folur Testimi i funksioneve tè të...

Autizmi dhe karakteristikat e tij

0
• Autizmi është një gjendje neuro-zhvillimore e cila karakterizohet nga ndryshimet në sjellje, vështirësi në komunikim, vështirësi në ndërveprim social, interesa të veçanta dhe...

Si ta ruajmë moralin dhe të mos ti nënshtrohemi depresionit gjatë këtij ktij izolimi?

0
Për të luftuar kundër përhapjes së shpejtë të koronavirusit, shume nga ne jemi t’ kufizuar në shtëpi. Ankthi, stresi, shqetësimi, mërzitja, vetmia ......

Më pak media sociale! Ja si të shpëtoni nga depresioni që e shkaktojnë

0
Një studim i kryer nga kërkuesit në universitetin e Pensilvanisë, pretendon se është i pari që gjen një lidhje rastësore direkte mes heqjes dorë...

Psikologët: Gjashtë trajtat që tregojnë se fëmija juaj është gjeni

0
Shumica e prindërve kanë dëshirë të mendojnë se fëmija i tyre është gjeni. Është në natyrën e njeriut të mendosh se fëmija juaj është...

Shëndeti mendor tek të moshuarit, si të kujdesemi për të

0
Shekulli 20, shënoi një rritje të jashtëzakonshme në nivel global të moshimit të popullsisё, si rrjedhojë e zgjatjes së jetës dhe uljes së ritmeve...

Vonesat në të folur, shkaqet dhe trajtimet

0
Vonesa gjuhësore, është një gjendje kur fëmija nuk arrin zhvillimin e gjuhës të përshtatur sipas moshës. Pra, është zhvillimi i ngadalët i etapave të...