Nagavci takon homologun turk, së shpejti konkretizohet marrëveshja në fushën e arsimit

Ministrja e Arsimit, Arbërie Nagavci ka pritur në takimi homologun turk, Mahmut Özer, me të cilin bisedoi për avancimin e bashkëpunimit në mes dy vendeve.

Kisha kënaqësinë të pres dje në vizitë, ministrin e Arsimit Kombëtar të Republikës së Turqisë, Mahmut Özer.

Përmes një postimi në Facebook, Nagavci ka thënë se nga ministri ka kërkuar ndër të tjera, që të hiqen tarifat e studentëve të Kosovës të cilët studiojnë në Turqi për çka mori premtim se kjo çështje është duke u shqyrtuar.

Ky është statusi i saj i plotë:

Bashkëpunimi në arsim dhe aftësim profesional dhe në fushën e arsimit të lartë, digjitalizimi në këtë sektor, shkëmbimet e nxënësve e studentëve, zhvillimi profesional i mësimdhënësve ishin disa nga çështjet me rëndësi që i diskutuam.

Si Qeveri e Republikës së Kosovës  jemi të përkushtuar për ofrimin e mundësive të barabarta për secilin shtetas. Këtë vit janë përkthyer tekstet nga gjuha shqipe edhe në gjuhën turke dhe boshnjake, ashtu si dhe po ofrojmë mbështetje për fëmijët e grupeve të margjinalizuara.

Nga ministri kërkova ndër të tjera, që të hiqen tarifat e studentëve të Kosovës të cilët studiojnë në Turqi për çka mora premtim se kjo çështje është duke u shqyrtuar.

Diskutuam për planet e përbashkëta që pritet të konkretizohen me një marrëveshje të bashkëpunimit mes dy shteteve me fokus në fushën e teknologjisë së informacionit, zhvillimit profesional të mësimdhënësve, arsimit të lartë, si dhe programet e shkëmbimit të studentëve e profesorëve.

Në kuadër të kësaj vizite, bashkë me ministrin Özer gjatë ditës vizituam edhe shkollën fillore dhe të mesme të ulët “Elena Gjika” në Prishtinë, në të cilën mësimi zhvillohet edhe në gjuhën turke.