Nesër maturantët i nënstrohen testit shtetëror

Students taking test in classroom

Maturantët kosovarë të mërkurën më 14 qershor do t`i nënshtrohen provimit shtetëror të maturës.

Ministria e Arsimit tashmë ka bërë të gjitha përgatitjet e duhura për këtë test, njofton Klan Kosova.

Kryetari i Këshillit shtetëror të maturës, Azem Guri ka thënë për Klan Kosova se këtë vit në organizimin e këtij testi do të ketë risi pasi për herë të parë janë caktuar koordinatorë të maturës të cilët më pas sipas kritereve caktojnë administratorët e provimit.

Guri kërkoi që të gjithë akterët e përfshirë në këtë proces të jenë të kujdesshëm dhe të respektojnë rregullat e përcaktuara me udhëzim administrativ të maturës .

Pjesa e dytë e testit të maturës pritet të mbahet më 24 qershor ndërsa publikimi i rezultateve do të publikohet më 30 qershor.