Një trajtim i ri për mbipeshën/ Faktet e reja nga studimet

Obeziteti është cilësuar prej vitesh si një nga sëmundjet më problematike që prek jetesën e përditshme dhe jetëgjatësine e njerëzve në të gjithë globin.

Dieta, ushtrimet dhe kontrolli i vazhdueshëm i stilit të jetesës janë mënyrat me të cilat kjo sëmundje kontrollohet.

Por së fundëmi ekspertët kanë arritur të krijojnë një trajtim të posaçëm, një kurë efikase që mund obezitetin. Ky medikament i ri është cilësuar si një nga më të mirët në luftën kundër sëmundjes së obiztetit dhe të mbajtjes nën kontroll të saj.

Ilaçi kundër obezitetit

Quhet Wegovy dhe është në të vërtetë një hormone peptid që injoktohet në gjak. Ky medikament është aprovuar edhe nga FDA edhe më parë nën emërtimin Rybelsus që merrej në formë orale dhe Ozempic me injektim si një trajtim kundër diabetit të tipit 2.

Në rastin e Wegovy injektimi ka një dozë më të lartë të këtyre medikamenteve bën që gjaku të qarkullojë më mirë dhe ndihmon në kalimin e barrierës gjak-tru. Gjë që rrit efikasitetin e këtij ilaçi për humbjen e peshës së tepërt. Ky medikament është aprovuar këtë vit në Amerikë dhe si çdo medikament tjetër i këtij lloji duhet të përdoret me një rekomandim nga mjeku. Ekspertët e këshillojnë për personat që kanë një masë BMI 30 kg/m2 ose 27 kg/m2 dhe kanë një problem me peshën.

Si përdoret?

Wegovy është një injektim që përdoret një herë në javë dhe funksionon si përforcues i glucagon-peptideve në trup.