Nuk do ta besoni, por ky zakon i përditshëm shkakton variçe në këmbë

Nëse jeni person që punoni në zyrë, jeni duke lexuar artikullin e duhur. Ajo që fillimisht duhet të dini është se stili i jetesës dikton shëndetin tuaj dhe nëse është pasiv mund të çojë në probleme serioze.

Për shembull, qëndrimi ulur në karrige për një kohë të gjatë mund të shkaktojë variçe.

Ndërsa ecim, muskujt e pulpës tkurren, përkulen dhe ushtrojnë presion në enët kryesore të gjakut në pjesën e poshtme të këmbës. Është sikur çdo hap të ketë një efekt pompe, i cili ndihmon në qarkullimin nga venat në zemër.

Prandaj, qëndrimi ulur për një kohë të gjatë çon në qarkullim të dobët, i cili manifestohet në variçe.