Partia Selefiste e Egjiptit mbështet ofertën presidenciale të Sisit

Abdel Fattah Al-Sisi

Partia Selefiste e Egjiptit Al-Nour ka deklaruar mbështetjen e saj për kandidaturën e presidentit Abdel Fattah Al-Sisi për mandatin e tretë presidencial në zgjedhjet e vitit 2024.

Ata e justifikuan mbështetjen e tyre duke theksuar nevojën për një lidership të fortë të aftë për të menaxhuar dhe forcuar institucionet shtetërore për të adresuar sfidat e rajonit.

Partia u bëri thirrje të gjithë egjiptianëve të marrin pjesë në zgjedhje dhe shprehu kontributin e saj në fushatën e Al-Sisit me një dokument pune që përshkruan vizionin e tyre për prioritetet në fazën tjetër.

Disa përdorues të mediave sociale kritikuan partinë për atë që ata e shihnin si hipokrizi, pasi ajo kishte luajtur rol në largimin e presidentit të parë të zgjedhur në zgjedhje të lira të Egjiptit, Mohamed Morsi, dhe tani mbështet një kandidat që nuk është në përputhje me kërkesat e tyre të mëparshme.

Nominimet për zgjedhjet presidenciale do të fillojnë më 5 tetor, me raundin e parë të votimit të planifikuar për 10 dhjetor.

Al-Sisi përballet me konkurrencën e ish-deputetit Ahmed Tantawi në zgjedhjet e ardhshme. /mesazhi