Përbërësi në pastën e dhëmbëve që po alarmon shkencëtarët

Kohët e fundit, studiuesit kanë marrën nën studim, kimikatin  e triklosait, që ndodhet në pastën e dhëmbëve.  Nga studimet e fundit u arrit në përfundimin se, triklosani,  që gjendet te pasta, shkakton inflamim të zorrës dhe për pasojë edhe kancerin.

Triklosani është një produkt i rëndësishëm për dhëmbët, por ju mund të gjeni edhe pasta, të cilat nuk e përmbajnë këtë kimikat të rrezikshëm për zorrën e trashë.

Vetitë antibakteriale të triklosanit, e bëjnë atë një element të rëndësishëm për pastën e dhëmbëve dhe sigurisht edhe për dhëmbët. Kohët e fundit, triklosani është futur edhe në artikujt të tjerë, si p.sh te çorapet, lodrat etj dhe kjo për të parandaluar bakteret të hyjnë në organizëm. Edhe pse përgjithësisht konsiderohet si i sigurt, ky kimikat po alarmon këdo.