Përleshje dhe protesta në rrugët e Londrës (FOTO)

Në rrugët e Londrës protestuesit të cilët protestonin vdekjen e 20 vjeçarit Rashan Charles, i cili humbi jetën javën e kaluar deri sa ishte në arrestim, u përfshinë në përlëshje të dhunshme me policinë angleze.

Protestuesit pretendojnë se i riu Rashan Charles humbi jetën si pasojë e dhunës policore. Ata gjatë protestës, kohë pas kohe hidhnin me gjë sende të forta ndaj policisë, gjë e cila shkaktoi përleshje mes tyre dhe forcave policore.

Policia kishte marrë masa të fuqishme të sigurisë, përfshirë edhe ndjekjen e protestës me helikopterë.

Policia e Anglisë më herët kishte njoftuar se më 22 korrik, në orët e mëngjesit Rashan Charles kishte zbritur nga një automjet duke mos respektuar thirrjen e policisë dhe kishte hyrë në një shitore në Rrugën Kingsland. Charles kishte futur një send në gojën e tij dhe e ka gëlltitur pas intervenimit të policisë. Gjendja e të riut ishte përkeqësuar dhe është dërguar në spital, ndërsa pas një orë kishte ndruar jetë.

Komisioni i Pavarur për Ankesa të Policisë (IPCC) kishte nisur hetim në lidhje me rastin.

Gjithashtu edhe 25 vjeçari Edir Frederico Da Costa, si pasojë e dhunës dhe gazit të përdorur nga policia, më 15 qershor humi jetën në lindje të Londrës brenda automjetit teksa ishte nën arrestim.

Image result for Protesters clash with London riot police over man's deathRelated image

Related image