Protestat shpërthejnë në Evropë mes një vale të re të COVID

Ndërsa vendet evropiane përgatiten për një valë tjetër infeksionesh, kufizimet e reja të koronavirusit po shkaktojnë trazira.

Protestuesit në Gjermani u përleshën me policinë të shtunën për masat e koronavirusit, me policinë që përdoren topa uji, sprej piperi dhe shkopinj kundër atyre që përpiqeshin të thyejnë barrierat e policisë.

Protestat kundër masave të qeverive për të frenuar pandeminë gjithashtu u raportuan në disa vende të tjera në të gjithë Evropën, duke përfshirë Austrinë, Mbretërinë e Bashkuar, Finlandën, Rumaninë dhe Zvicrën.

Më shumë se 20,000 njerëz morën pjesë në protestën në qytetin qendror gjerman të Kasselit, pavarësisht ndalimit të gjykatës, ku kishte gjithashtu konfrontime midis demonstruesve dhe kundër-protestuesve. /Mesazhi.com