Pse i ndjeni rrallë pickimet e mushkonjave? – shpjegimin e jep mjeku

Ne rrallë e ndjejmë një pickim mushkonjash.

Mjeku Sermed Mezher nga Londra ka shpjeguar se arsyeja është se pështyma e mushkonjave ka një cilësi të ngjashme me një anestetik.

“Me thumbimin e insekteve fillon injektimi i një anestezioni lokal në lëkurë, kështu që nuk do ta ndjeni, gjashtë gjilpëra hyjnë në lëkurë, njëra prej të cilave shpon lëkurën dhe tjetra zbulon dhe pi gjak nga enët e gjakut “, tha ai.

Mund të duhen minuta ose orë derisa të ndjejmë një pickim mushkonjash. Sipas mjekut, procesi i pickimit është “aq efektiv sa mushkonja do të zhduket deri në momentin që ne të kuptojmë se çfarë ka ndodhur”.

Vetëm mushkonjat femra na kafshojnë sepse “ata kanë nevojë për ushqim shtesë për të ushqyer të vegjlit e tyre”, thotë ai, raporton Index.hr.

Mushkonjat kanë evoluar për të pasur një aftësi të jashtëzakonshme për të gjetur enët e gjakut dhe për të thithur gjak pa shkaktuar dëm apo shqetësim të konsiderueshëm”, thotë ai.

Hulumtimet tregojnë se mushkonjat gjithashtu zgjedhin kë të kafshojnë në bazë të llojit dhe sasisë së djersës që prodhojmë.

Nxehtësia doli gjithashtu të jetë e rëndësishme. Në hulumtim, objektet në temperaturën e trupit rezultuan të jenë më interesante për mushkonjat sesa ato në temperaturën e dhomës.