Qeveria miraton projektligjin për Buxhetin 2017

Në mbledhjen e sotme të Qeverisë së Kosovës është miratuar projektligji për Buxhetin e vitit të ardhshëm prej 2 miliardë eurosh.

Avdullah Hoti, ka thënë se projektligj në fjalë është hartuar me pajtimin e FMN-së. I pari i Ministrisë së Financave ka shtuar se të dhënat janë inkurajuese dhe pritet rritje ekonomike mbi 4 %.

“Në buxhetin 2017 parashihen investime në infrastrukturën rrugore, investime 15 shkolla të reja, parashihen edhe ndërtimi i Fakultetit Ekonomik”, ka deklaruar Hoti.

Ndërsa kryeministri Isa Mustafa ka deklaruar se Buxheti prej 2 miliardë eurosh është zhvillimor dhe reflekton përcaktimin e Qeverisë.

“Pjesa më e madhe u buxhetit gjenerohet nga të hyrat fiskale. Mendoj se ky buxhet është reflekton reformat fiskale dhe që parashihen me parametrat mikroekonomik. Në asnjë rast nuk do të lejojmë të lëmë borxhe për politikat e ardhshme. Rregulla fiskale që ne ju përmbahemi saktësisht”, ka deklaruar Msutafa.