Rrugët në alfabet cirilik në mes të Kosovës

Në komunën e Ranillugut, shenjat njoftuese nëpër rrugë të shkruara me alfabet latin janë zëvendësuar me shkronja cirilik.

Kjo u bë me vendim të komunës, por sipas drejtuesve të ministrisë së pushtetit lokal, përdorimi i këtij alfabeti në Kosovë është në kundërshtim me kushtetutën dhe se ato do të largohen, njofton Klan Kosova ne nje storie te saj.

Ranillugu, fshat ky prane Gjilanit, eshte i banuar kryesisht me banore serb. /Mesazhi/