Helikopteri i NASA-s i mbijeton natës së parë të acartë në Mars

Helikopteri i NASA-s i mbijeton natës së parë të acartë në Mars

Krateri Jezero, një shtrat i lashtë liqeni në Mars dhe vendi aktual i roverit të Perseverance dhe helikopterit Ingenuity, mund të ulet në temperatura deri -55 gradë Celsius.

Kjo është mjaft e ulët për të bërë dëme të konsiderueshme në pjesët elektrike dhe bateritë e helikopterit, raporton cnn.

Helikopteri u shkëput përfundimisht më 3 prill nga barku i roverit të “Këmbëngulja”, ku ishte vendosur para se roveri të nisej nga Toka në muajin korrik.

Fluturimi, i cili mund të ndodhë më shpejt sesa ishte planifikuar më 11 prill, do të jetë i pari i mundësuar, i kontrolluar në një planet tjetër.