Serbia fillon vaksinimet në kampet e migrantëve

Serbia filloi vaksinimin e popullsisë së saj migrante të premten për të frenuar koronavirusin nga përhapja në kampet e refugjatëve ku distanca sociale është një sfidë.

Aktualisht rreth 6,000 migrantë, kryesisht nga Lindja e Mesme dhe Azia Qendrore, janë në Serbi, kryesisht në 16 kampe të operuara nga qeveria dhe janë regjistruar raste të COVID-19.

Deri më tani, mjaft vaksina AstraZeneca janë shpërndarë për t’u dhënë dozën e parë 570 migrantëve.

Beogradi ka siguruar një numër të qëndrueshëm të vaksinave përmes marrëveshjeve me furnitorët. Sipas të dhënave zyrtare, më shumë se 2.1 milion njerëz në vendin me 7 milion kanë pasur të paktën një injektim deri më tani.

Rreth 5,075 njerëz kanë vdekur nga COVID-19 në Serbi. /Mesazhi.com