Sfidat e luftës kundër korrupsionit në Kosovë​

Përfaqësues të shoqërisë civile në Kosovë thonë se ndërhyrja e politikës në punën e institucioneve të drejtësisë pamundëson luftën kundër korrupsionit, në një kohë kur sipas tyre rastet e ndjekura nga organet e rendit janë të pakta në krahasim me shkallën e korrupsionit.

Mungesa e rezultateve në luftimin e korrupsionit dhe krimit të organizuar vazhdojnë të mbeten kritikat më të mëdha ndaj institucioneve të vendit, raporton VoA.

Këto kritika ishin pjesë edhe të zëvendëspresidentit Joe Biden, gjatë vizitës së tij në Kosovë, ku ishte këmbëngulës në thirrjet e tij për luftë kundër krimit dhe korrupsionit.