SHBA, 5 viktima nga vërshimet në Luisiana

Së paku 10,000 persona janë duke jetuar në strehimore të përkohshme pas një jave plot vërshime në shtetin amerikan të Luisianës, ndërkohë që njoftohet për 5 viktima.

Shtëpia e Bardhë në anën tjetër ka aktivizuar fonde emergjente, për të punuar me orar të plotë në ndihmë të të prekurve.

“Kjo është një cështje shumë serioze” tha senatori i Luisianës John Bel Edwards, duke shtuar se vërshimet mund të zgjasin edhe në ditët në vijim, sipas parashikimit të motit.

Shirat e rrëmbyeshëm filluan të premten, fillimisht në disa pjesë të Luisianës, por u përkeqësuan të shtunën dhe të dielën. /MESAZHI/