Shefi i “Uber” braktisë Trump

Shefi ekzekutiv i kompanisë “Uber’ ka dhënë dorëheqjen nga grupi këshillues ekonomik i Presidentit Donald Trump, pas kritikave të forta nga stafi dhe publiku, raporton CNN.

Uber është një nga disa firmat teknologjike që është prekur nga ligji mbi emigracionin drejtpërsëdrejti tek fuqia punëtore.

Kompania tha se kishte ngritur një fond 3 milion $ ligjore për të ndihmuar ata që janë prekur.

Kalanick informuar punonjësit e tij të enjten në lidhje me vendimin e tij.

Shumë kompani të mëdha teknologjike kanë kundërshtuar publikisht dekretin presidencial për ndalimin e emigracionit, duke u shprehur se do të vazhdonin të punësonin emigrant.