ShSKUK: 455 pacientë po trajtohen nga COVID-19

Në spitalet e përgjithshme në Kosovë po trajtohen 455 pacientë të infektuar me COVID-19.

Shërbimi Spitalor Klinik Universitar i Kosovës (ShSKUK) ka njoftuar se prej tyre 361 janë në oksigjenoterapi dhe 42 janë në gjendje më të rënduar shëndetësore e që gjenden në kujdes intensiv.

Raporti i plotë i ShSKUK-së:

Në Shërbimin Spitalor Klinik dhe Universitar të Kosovës, trajtim mjekësor nga COVID-19, po marrin 455 pacientë. Prej tyre 361 me oksigjeno-terapi dhe 42 në gjendje të rënduar shëndetësore në kujdes intensiv.

Numri i pacientëve sipas klinkave COVID-19 dhe spitaleve të përgjithshme

Klinika Infektive, 81 pacientë

Klinika Infektive II ( Mjekësi Sportive), 52 pacientë

Klinika e Pulmologjisë, 64 pacientë

Mjekimi Intensiv COVID-19 dhe Mjekim Intensiv në Klinikë Infektive 20 pacientë

Klinika e Gjinekologjisë, 1 pacient

Klinika e Pediatrisë, 1 pacient

Spitali i Prizrenit, 29 pacientë

Spitali i Gjakovës, 32 pacientë

Spitali i Pejës, 73 pacientë

Spitali i Gjilanit, 36 pacientë

Spitali i Vushtrrisë, 7 pacientë

Spitali i Mitrovicës, 22 pacientë

Spitali i Ferizajt, 37 pacientë.