Shtim alarmant i rasteve me leukemi në Kosovë

Sëmundja e leukemisë po merr jetë të shumë njerëzve dhe shumë të tjerë gjenden në trajtim.

Për dallim nga vitit i kaluar ku 33 raste janë diagnostifikuar me lekuemi akute, në këtë nëntëmujor janë 27 raste të reja të leukemisë aktute. Ndërsa, në repartin e Hematolgjisë në Klinkën Pediatrike janë diagnostifikuar 25 raste më këtë sëmundje.

Drejtori i Klinikës së Hemtalogjisë në QKUK, Shemsedin Sadiku, tregon se për momentin katër raste janë në trajtim, ndërsa dy presin që të hyjnë.

Duke qenë së trajtimi i kësaj sëmundje është i veçantë për shkak të patologjisë që shfaqin, kushtet në Klinikën e Hematologjisë mungojnë. Madje, për këto kushte të cilat nuk plotësojnë standardet, Sadiku ka bërë kërkesë në instancat më të larta shtetërore se duhet të ndërmerret diçka.