Sot seanca e radhës ndaj katër aktivistëve të Vetëvendosjes

Sot Gjykata e Apelit do të mbaj seancën e radhës ndaj aktivistëve të Lëvizjes, të dyshuar për sulm ndaj Kuvendit.

Seanca ndaj Atdhe Arifit, Frashër Krasniqit, Adea Batushës, Egzon Haliti mbahet pasi më 17 nëntor të vitit të kaluar, Gjykata Themelore e Prishtinës kishte gjetur fajtorë dhe dënuar me 21 vjet burg aktivistët e Vetëvendosjes.

Atdhe Arifi ishte dënuar me 6 vjet burg, Frashër Krasniqi me 8 vjet, Egzon Haliti me 5 vjet e gjysmë ndërsa Adea Batusha me 2 vjet burg. Përderisa Adea është në liri, të akuzuarit e tjerë janë në paraburgim.

Të katër të akuzuarit, së bashku me tani të ndjerin, Astrit Dehari, akuzoheshin se kryen sulmin në Kuvend në përpjekje për të parandaluar kalimin e Marrëveshjes së Demarkacionit.

Të gjithë të akuzuarit me këmbëngulësi janë deklaruar të pafajshëm teksa e kanë quajtur montim rastin ndaj tyre.