Studimi: iPhone 6 është telefoni më i besueshëm deri më tani

Studimi zbuloi se smartfonet Samsung kanë shumë probleme.

iPhone 6 është telefoni më i besueshëm deri më tani. Ky ishte rezultat i një studimi nga Blancco , një kompani e të dhënave . Kompania hulumton cilat modele janë më të prekura nga defekte dhe çështje teknike në baza tremujore. Në Apple , kjo renditje çoi që iPhone 6 të jetë smartphoni më i besueshëm deri më tani, transmeton lajmi.net. Pas tyre erdhën pasardhësit iPhone 6s (16 përqind) dhe iPhone 6s Plus (nëntë përqind).

Sipas Blancco, Samsung smartphones ka shënuar normën më të lartë të dështimit të gjithë prodhuesit Android. Mesatarisht, 27.4 për qind e të gjitha pajisjeve të përballet me probleme. Shumica e problemeve janë të lidhura me punën e njësisë, e ndjekur nga kamera , mikrofon dhe bateri.