Sulm në një shkollë në jug të Francës

Në një shkollë të mesme në jug të Francës është kryer një sulm me armë dhe se ka shumë të plagosur, raporton Anadolu Agency (AA).

Zëdhënësi i Ministrisë së Punëve të Brendshme, Henry Brandet, në një deklaratë për televizionin francez BFM, ka thënë se sulmi i armatosur ndaj shkollës Alexis de Tocqueville, në qytetit Grasse, i cili ndodhet në jug të Francës, është kryer nga një nxënës i kësaj shkolle i cili është 17 vjeç.

Brandet ka thënë se sulmuesi kishte shumë armë me vete gjatë sulmit dhe ka theksuar se ai nuk është mbikëqyrur nga policia apo nga shërbimet informative më parë.

Duke vënë në dukje se në këtë ngjarje janë plagosur të paktën 8 persona, pjesë e të cilëve ishte edhe drejtori i shkollës, Brandet ka shtuar se ende nuk kanë një informacion që bashkë me të mund të ketë patur ndonjë tjetër sulmues.

Ai ka theksuar se janë rritur masat e sigurisë në zonë dhe se është dhënë alarmi për ndonjë sulm të mundshëm në këtë rajon, si dhe ka thënë gjithashtu se i kanë bërë thirrje njerëzve të mos dalin nga shtëpitë e tyre.

Policia ka marrë masat e gjera të sigurisë në rajon dhe ka dhënë alarmin për një sulm në rajon duke kërkuar që njerëzit të mos dalin nga shtëpitë e tyre.