Tre ushqimet që parandalojnë kollën

Një nga gjërat më të bezdisshme që mund të lërë gripi apo ftohja është kolla e vazhdueshme.

Kjo ndjesi e bezdisshme në fyt e bën të vështirë të folurit dhe të ngrënit, ndërkohë që shkakton shqetësim të konsiderueshëm në jetën tonë të përditshme. Megjithatë, ka disa ushqime që do t’ju ndihmojnë të ndaloni kollitjen.

Shihni tre prej tyre:

Jamball

Jamballi ka një efekt ekspektorant, duke ndihmuar në tretjen dhe largimin më të lehtë të mukusit. Përveç kësaj, kimikatet që përmban jamballi reduktojnë ënjtjen brenda fytit.

Çokollatë

E megjithatë, çokollata mund të lehtësojë kollën falë teobrominës së përbërë që gjendet në kakao. Teobromina krijon një shtresë mbrojtëse në fyt, duke mbrojtur mbaresat nervore që nxisin refleksin e kollës.

Mjaltë

Mjalti zbut fytin, pasi formon një shtresë të hollë brenda murit që lehtëson gëlltitjen. Gjithashtu ka veprim antibakterial dhe antifungal.