Ushtria turke avancon drejt qytetit sirian Manbij

Në kuadër të koalicionit ndërkombëtar kundër terrorizmit forcat ajrore turke kanë neutralizuar një grup prej 25 militantësh të organizatës terroriste PKK/PYD të cilët kanë sulmuar pjesëtarët e operacionit “Mburoja e Eufratit” të nisur nga Ushtria e Lirë Siriane në bashkëpunim me ushtrinë turke, raporton Anadolu Agency (AA).

Në kuadër të këtij sulmi janë shembur edhe pesë godina të cilat janë përdorur për të gjuajtur në drejtim të forcave të “Mburojës së Eufratit”.

“Ushtria Turke ka marrë të gjitha masat në mënyrë që të mos preken civilët”

“Forcat turke të cilat japin kontributin e tyre në kuadër të koalicionit ndërkombëtar në luftën kundër terrorizmit kanë marrë të gjitha masat në mënyrë që të mos preken dhe pësojnë civilët nga sulmet ajrore. Është duke u treguar kujdesi maksimal në këtë drejtim”, thuhet në deklaratën e Shtabit të Përgjithshëm të Ushtrisë së Turqisë. ​