Veteranët sot në protestë

Veteranët e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës (UÇK) kanë paralajmëruar protestë për të premten (sot). Protesta e veteranëve do të mbahet para objektit të Qeverisë, duke filluar nga ora 12:00.
Protesta është thirrur nga Këshilli për Mbrojtjen e Veteranëve të UÇK-së. Xhevdet Qeriqi, kryetar i këtij Këshilli, ka thënë se duke u bazuar në padrejtësitë që u janë bërë familjeve të dëshmorëve dhe kategorive të tjera të luftës së UÇK-së nga ana e Ministrisë të Punës dhe Mirëqenies Sociale, veteranët, sipas tij, kanë vendosur se nuk do të tolerojnë më të nëpërkëmbet dinjiteti i tyre.

“Ne për dy ditë kemi pasur takime me përfaqësues të kësaj Ministrie, ku kemi kërkuar shfuqizimin e vendimit të fundit të marrë nga ana e tyre, por që nuk kemi arritur një zgjidhje. Po ashtu vonesat e padrejta të pensioneve për veteranët e luftës na kanë shtyrë ta marrim këtë vendim”, ka thënë Qeriqi në një reagim të tij. Ai ka apeluar tek veteranët që sot të protestojnë para Qeverisë, duke filluar nga ora 12:00. “Ju bëj thirrje të gjithëve që jeni të pakënaqur me këto padrejtësi që t’i bashkëngjiteni protestës. Kjo protestë vjen pa dëshirën tonë, por që kjo po na imponohet nga vetë Qeveria. Kërkesa e madhe e shumë familjeve të dëshmorëve dhe e kategorive të tjera na ka shtyrë që ta marrim vendimin për protestë”, ka thënë Qeriqi.