Vriten gra aziatike në lokale të masazheve në SHBA

Tetë persona përfshirë gjashtë gra aziatike janë vrarë dje (16 mars 2021) në sulmet ndaj tre lokaleve të masazheve në shtetin amerikan të Gjorgjisë (Georgia).

Koreja e Jugut më vonë konfirmoi se katër nga viktimat ishin me prejardhje Koreane.
Zyrtarët thonë se një 21 vjeçar ishte arrestuar dhe besohej të ishe i dyshuari në të tre sulmet.
Asnjë motiv për sulmet nuk është dhënë ende.
Sidoqoftë, krimet e urrejtjes kundër aziatikëve në vend janë në rritje muajt e fundit, të nxitura nga retorika që fajësojnë aziatikët për përhapjen e virusit Covid 19 raporton BBC./Mesazhi