Zgjedhjet në Turqi: Mbyllen zyrtarisht qendrat e votimit

Qendrat e votimit në të gjithë Turqinë u mbyllën të dielën pasi votimi në balotazhin presidencial të vendit përfundoi në orën 17:00. koha lokale.

Më shumë se 64.1 milionë njerëz u regjistruan për të votuar, duke përfshirë mbi 1.92 milionë të cilët më parë hodhën votën e tyre në qendrat e votimit jashtë shtetit.

Gjithsej 191,885 kuti votimi u vendosën për votuesit në të gjithë Turqinë.

Qendrat e votimit në portat doganore gjithashtu u mbyllën të dielën, ndërsa votimi në misionet diplomatike të Turqisë jashtë shtetit përfundoi më 24 maj.

Numërimi i votave ka filluar për të përcaktuar rezultatin e garës së dyanshme midis Presidentit Recep Tayyip Erdogan dhe kandidatit kryesor të opozitës Kemal Kilicdaroglu për një mandat pesë-vjeçar.

Miliona votues shkuan në kutitë e votimit më 14 maj për të zgjedhur presidentin e vendit dhe anëtarët e parlamentit të tij prej 600 vendesh.

Aleanca Popullore e Erdoganit fitoi një shumicë ndaj Aleancës Kombesh gjashtëpartiake të opozitës në parlament.

Por gara presidenciale shkoi në një raund të dytë pasi asnjë kandidat nuk fitoi një shumicë të thjeshtë, ose 50% të votave, megjithëse Erdogan ishte në krye.