Agjencia Europiane e Barnave: AstraZeneca, e sigurt

Komiteti i sigurisë së Agjencisë Europiane të Barnave deklaroi në mbledhjen e tij urgjente për vaksinën e AstraZeneca se ajo është e sigurt, e efektshme dhe përfitimet janë më të mëdha se rreziqet.

Mbledhja e këtij komiteti të Agjencisë Europiane të Barnave u bë pasi shumë vende në botë pezulluan vaksinimin me vaksinën e kompanisë AstraZeneca për shkaqe sigurie pas shfaqjes së disa rasteve me trombozë tek të vaksinuarit.

Më herët, edhe Organizata Botërore e Shëndetësisë kërkoi që procesi i vaksinimit me AstraZeneca të vijojë.