Apple gjobitet për mungesën e karikuesve në kutitë e iPhone 12

Agjencia nuk ishte aspak e kënaqur me përgjigjen që mori dhe tha se Apple duhet të respektojë ligjin Brazilian.
Shteti Sao Paolo i Brazilit nuk e pëlqeu aspak idenë e Apple për të shitur iPhone 12 pa një karikuesi në kuti. Mediat lokale raportojnë se agjencia për mbrojtjen e konsumatorit gjobiti Apple 1.92 milionë dollarë për këtë gjë.

Sipas autoriteteve lëvizje e Apple ishte në kundërshti me rregulloren për mbrojtjen e konsumatorit. Që nga Dhjetori autoritetet kishin vënë në dijeni Apple për pakënaqësitë e tyre por Apple ishte përgjigjur se lëvizja do të mbronte mjedisin dhe reduktonte emetimet CO2.

Agjencia nuk ishte aspak e kënaqur me përgjigjen që mori dhe tha se Apple duhet të respektojë ligjin Brazilian.